Deportes

N95JN Ingredients for Covid Vaccine Indio//
Volksgezondheid telt Frans-Guyanese prikjes niet mee

Volksgezondheid telt Frans-Guyanese prikjes niet mee

 

PARAMARIBOVolgens de vaccinatiecijfers van het ministerie van Volksgezondheid is 34,1 procent (200.000 personen) van de burgers vanaf twaalf jaar volledig gevaccineerd. Nu blijkt dat het aantal volledig gevaccineerden mogelijk hoger ligt. Volksgezondheid neemt namelijk personen die zich in Frans-Guyana laten vaccineren, niet mee in de telling. Dat terwijl de regering streeft naar 70 procent gevaccineerden om bepaalde coronamaatregelen te kunnen versoepelen

 

PARAMARIBOVolgens de vaccinatiecijfers van het ministerie van Volksgezondheid is 34,1 procent (200.000 personen) van de burgers vanaf twaalf jaar volledig gevaccineerd. Nu blijkt dat het aantal volledig gevaccineerden mogelijk hoger ligt. Volksgezondheid neemt namelijk personen die zich in Frans-Guyana laten vaccineren, niet mee in de telling. Dat terwijl de regering streeft naar 70 procent gevaccineerden om bepaalde coronamaatregelen te kunnen versoepelen.

Bernice (die niet met volledige naam genoemd wil worden) is ondernemer. Zij en haar echtgenoot besloten in augustus zich te laten vaccineren in het oosterbuurland. Omdat zij daar een familielid heeft wonen, informeerde zij wat de procedure was om dat gedaan te krijgen. “Ze hebben ons geholpen met het invullen van de formulieren en binnen tien minuten waren we geholpen”, vertelt de onderneemster. “Wij kwamen best wel veel bekende en onbekende Surinamers tegen die er allemaal waren voor hun vaccinatie.”

Zij heeft bewust kozen voor een Pfizer-vaccinatie, die toen nog niet in Suriname verkrijgbaar was, omdat ze daarover de meeste informatie had en het op basis daarvan de beste keus vond. “Wij hebben plannen om te reizen, dus het is heel belangrijk dat onze vaccinatie ook internationaal geaccepteerd wordt vanwege de barcode”, legt Bernice uit.

N95JN Police sheriff

Wie in St. Laurent wil vaccineren moet wel wat extra neertellen. “In totaal hebben wij zo een SRD 2500 uitgegeven.” Een klein minpuntje is volgens Bernice wel dat de Fransen ‘vertikten’ om de instructies in het Engels te geven. “Er werd uitsluitend Frans gesproken. Maar los daarvan hadden wij niets te klagen want alles ging makkelijk en snel. Nu Pfizer in Suriname is heb ik mijn dochters wel gewoon hier laten vaccineren.”

.

N95JN Coronavirus busted